USLUGE  

  • Smeštaj

Smeštaj je posebno prilagođen za kretanje starih lica sa invalidskim kolicima. Sve prostorije u našem domu su opremljene sistemom za zvučnu signalizaciju, a većina soba opremljena je specijalnim krevetima za polupokretna i nepokretna lica. Kupatila su takođe prilagođena, polupokretnim i nepokretnim osobama. Ljubazno osoblje je osposobljeno je za negu starih lica tokom 24 sata dnevno, predano brinući da zadovolji sve potrebe korisnika.

  • Stručno osoblje

Naš brižni tim čine i stručna lica koja misle o različitim aspektima onoga što je neophodno da vaši najmiliji budu zdravi i srećni. Uvek na raspolaganju svim našim korisnicima su doktor, medicinska sestra, negovatelji, socijalni radnik.

Stručni socijalni rad:

-Podsticanje optimalnih životnih potencijala i rad na prevazilaženju životnih teškoća, poštovanje individualnih razlika, rad na održavanju veza između korisnika i porodice, pomoć u ostvarivanju prava iz oblasti socijalne zaštite, kao i saradnja sa institucijama sistema.

  • Zdravstvena zaštita korisnika u Domu za stare

Lekarske vizite su svakodnevne, a medicinske sestre sprovode propisanu terapiju , redovno kontrolišu vitalne funkcije (temperatura, pritisak, puls), previjanje, plasiranje katetera i druge intervencije.

U situacijama kada se naglo pogorša zdravstveno stanje korisnika, pozivamo ekipe hitne medicinske pomoći.

  • Nega i higijena

​Posebna pažnja se posvećuje ličnoj higijeni i nezi. Svakodnevno se obavlja održavanje čistoće podova u sobama, kao i pranje ličnog rublja, peškira, posteljine, garderobe,…

  • Kulturno-zabavne aktivnosti u domu 

Uvek se trudimo da našim korisnicima ulepšamo svaki dan i boravak učinimo ugodnim na što više nivoa.

Cilj organizovanja raznih društvenih programa je da se ponudi korisnicima raznovrsni sadržaj koji će privući i motivisati da se svaki korisnik doma aktivno uključi u pojedine programe i na najlepši način provode svoje slobodno vreme.
Proslavljamo: Novu Godinu, crkvene praznike, krsne slave i rođendan svakog korisnika, pripremamo i proslavljamo zajedno sa našim korisnicima, njihovim porodicama i prijateljima.

  • Palijativna nega

Palijativno zbrinjavanje je pristup kojim se poboljšava kvalitet života pacijenata suočenih sa neizlečivom bolešću, kao i njihovih porodica, kroz prevenciju i olakšavanje patnji putem ranog otkrivanja i nepogrešive procene i lečenja bola i drugih problema – fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih.

Po posebnom dogovoru i po potrebi, našim korisnicima koji su nepokretni ili boluju od neizlečivih bolesti omogućujemo značajno poboljšanje kvaliteta života po najvišim Evropskim standardima.

Mi smo mislili na sve, a vi razmislite o nama😇