Radiologija grana medicine koja se bavi otkrivanjem bolesti i povreda, tj. dijagnostikom. Primena radiologije u terapiji uglavnom je ograničena na lečenje malignih bolesti, ali i vaskularnih i drugih poremećaja kao što je slučaj sa invazivnom radiologijiom.

Radiološkim tehnikama nastoji da se vizuelizuje ljudsko telo i njegovi delovi, kako bi se otkrilo postojanje patoloških promena, koje bi se onda pravovremeno lečile.

Danas pored klasičnog rentgenskog snimanja, postoji i ultrazvučno snimanje,kompjuterizovana tomografija odnosno skenernuklearna magnetna rezonanca(NMR). Standardnim rendgen aparatom mogu se uraditi: snimci zglobova, pluća, trbuha, nativni snimci kostiju, ali i različite vrste kontrastnih snimanja.

Od svih tih metoda najrašireniju upotrebu ima ultrazvučna dijagnostika te zbog toga Poliklinika „Medic“ raspolaže najsavremenijim ultrazvučnim aparatima na kojima kvalifikovan radiolog vrši ultrazvučne preglede koji se danas koriste u medicini (gornji i donji abdomen, štitasta žlezda, dojka, inguinum, skrotum, kukovi i drugi).

Ovi se pregledi obavljaju na zahtev naših lekara specijalista ali i na zahtev samih pacijenata, jer su ultrazvučni pregledi potpuno bezopasni, bezbolni i neškodljivi.