MEDIC je licencirana zdravstvena i socijalna ustanova opremljena za pružanje specijalizovanih zdravstvenih usluga kao i trajno zbrinjavanje i palijativnu negu starih osoba.

Poliklinika i laboratorija su smešteni  u delu zgrade bivšeg AIK Bačka Palanka pored „Elektrovojvodine“ a u neposrednoj blizini benzinskih pumpi NIS-a i AVIA. U prizemnim prostorijamaje se nalazi prostrana čekaonica, četiri ordinacije, kompletna laboratorija, kao i veliki prostor za trajni smeštaj  starih osoba. Ispred zgrade je prostrani parking prostor za pacijente koji nas posećuju automobilom. 

Poliklinika i laboratorija „MEDIC“ osnovane su sa ciljem da se građanima Bačke Palanke i okoline pruži potpuna i najkvalitetnija zdravstvena zaštita. Činjenica je da su građani Bačke Palanke i pored požrtvovanog i korektnog rada javne zdravstvene službe, za mnoge zdravstvene usluge morali da putuju u Novi Sad i druge zdravstvene centre. Posebnom organizacijom rada i pružanjem logističke podrške Poliklinika i laboratorija „MEDIC“ su omogućili da se mnoge od tih usluga mogu dobiti i u Bačkoj Palanci, bilo dolaskom vrhunskih specijalista u našu ustanovu i pregledom bolesnika, bilo uzimanjem materijala od bolesnika i slanjem u ustanove gde se određena usluga radi. Ovakav rad započeli smo 1.marta 2005. godine.

S obzirom na odlične smeštajne kapacitete i razvijenu specijalističku i dijagnostičku službu ‚‚MEDIC‚‚ je proširio svoju delatnost i na sveobuhvatno zbrinjavanje zdravih i bolesnih osoba starije životne dobi. U tom cilju adaptiran je u istoj zgradi  veliki prostor  za veoma komforan trajan smeštaj starijih osoba. To podrazumeva kompletno 24 sata / 7 dana životno i zdravstveno zbrinjavanje naših štićenika. Po posebnom dogovoru, prihvatamo i palijativno zbrinjavanje nepokretnih ili neizlečivih bolesnika.

Veliki broj pacijenata koji nam se obraćaju za usluge na dugogodišnjicu rada,  pokazuje da je naš rad koristan i potreban a mi ćemo se uvek truditi da svaki pacijent uvek dobije najkvalitetniju uslugu koja mu je potrebna. Takođe,  nije potrebno ni spominjati da se u svome radu strogo pridržavamo svih etičkih normi i Hipokratove zakletve tako da je privatnost pacijenata u potpunosti zagrantovana.

 U svome radu koristimo najsavremenije metode uz stalnu kontrolu kvaliteta. Veoma se trudimo da pacijentima pružimo usluge u najkraćem mogućem roku i uz minimalno čekanje. To postižemo zakazivanjem pregleda unapred u određeni dan i vreme kada pacijent bude odmah i pregledan. A materijal za laboratorijske preglede uzimamo svim danima sem nedelje. Na poziv, kada je to potrebno uzimanje materijala vršimo i na terenu u kućnoj poseti kod bolesnika.

O našem kvalitetu najbolje govori činjenica da smo od 2011. godine od strane međunarodne organizacije AIM preporučeni stranim putnicima kao jedina zdravstvena ustanova u Bačkoj Palanci kojoj treba da se obrate u slučaju bolesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *